Kim Klaase

 

Ik maak graag mooie dingen, al van kleins af aan. Het begon met potloden en papier. Op mijn zolderkamertje zat ik urenlang te tekenen. Uiteindelijk deed ik er ook eindexamen in. Daarna volgden een creatieve opleiding en een opleiding in onderwijs die ik heb kunnen gebruiken in mijn werk.

Het handwerkvirus sloeg bij me toe toen ik 22 was, met breien en later ook naaien en haken. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt en het ontspant. Niet alleen het maken zelf, maar ook het ontwerpproces - dat vaak al in mijn hoofd begint terwijl het vorige werk nog niet af is. Het ene project inspireert me tot het volgende.

Toen iedereen in mijn omgeving was voorzien van mijn gehaakte vloerkleden, was het tijd voor iets nieuws. Op Pinterest zag ik hoe je van antieke kleedjes - zoals oma ze haakte - mooie mandjes kunt maken. Een week lang heb ik zitten experimenteren met kleuren, lijmen, vormen en drogen en toen maakte ik mijn eerste echte mooie mandje. Bij elk project ben ik weer verbaasd hoe een beige kleedje transformeert en tot leven komt in kleur en vorm. Nu ik de kleedjes ook zelf haak, zijn de creaties echt helemaal van mij.

Ik geef de mooie mandjes graag aan jarige vriendinnen en verkoop ze via Etsy.